Представники кафедри економічної теорії – проф. О.Ватаманюк та доц. Т.Моряк взяли участь в онлайн-заході “Український погляд на війну в Україні: панельна дискусія з науковцями з Харкова, Львова та Києва”, який організувала Лондонська школа економіки.

23 березня 2022 року в Лондонській школі економіки (факультет соціальної політики) відбувся публічний онлайн-захід “Український погляд на війну в Україні: панельна дискусія з науковцями з Харкова, Львова та Києва”, в якому взяли участь представники кафедри економічної теорії – професор О.Ватаманюк та доцент Т.Моряк.

Понад 60 викладачів та слухачів одного з кращих європейських університетів мали змогу ознайомитися з аналізом вітчизняними вченими різних аспектів російської агресії – впливу на систему міжнародних відносин, економічних та соціальних наслідків. Зокрема, професор О.З.Ватаманюк обґрунтував декілька ключових тез щодо політичних аспектів російського вторгнення та підходів до оцінки економічних наслідків цієї війни. Натомість доцент Т.П.Моряк зосередила увагу на ключових проблемах стосовно майбутньої відбудови української економіки.

Виступи українських науковців викликали жвавий відгук аудиторії. У процесі дискусії відбувся активний обмін думками щодо півтора десятка важливих та цікавих питань.